Fremtidens organisation

Få stof til eftertanke, inspiration og værktøjer til en bæredygtig udvikling af din organisation

I Fremtidens organisation kigger vi i krystalkuglen og ser på nogle af de organisationsprincipper, der ikke alene leder din virksomhed mod større bæredygtighed og trivsel blandt medarbejderne, men som også rummer opskriften på at tiltrække fremtidens arbejdstagere.

ET KIG I KRYSTALKUGLEN

Fremtidens organisation

Førende ledelsesforskere og konsulenter har i årevis påpeget, at vores hidtidige måde at praktisere organisation og ledelse på må erstattes af nye tilgange, som i højere grad afspejler den tid vi lever i. Fremtidens organisation viser vejen til forandring.

En ny type af organisationer er opstået. Fælles for dem er, at de opnår imponerende resultater, har høj medarbejdertilfredshed og er rustede til at imødegå den voksende uforudsigelighed, som mange organisationer befinder sig i. Organisationerne udgør et nyt organisationsparadigme, der betegnes Teal. Teal betyder “blå-grøn” og betegnelsen refererer til den belgiske forfatter, Frederic Laloux’ farvekoder til forskellige organisationsmodeller gennem historien. Teal-organisationer adskiller sig fra konventionelle organisationsformer på (særligt) tre måder: De er organiseret ud fra begreberne ‘ selvledelse, helhedstænkning og evolutionært formål ‘. Teal-organisationers primære fokus er ikke økonomisk profit og vækst, men hensynet til værdier, formål og helhedsinteresser. Modellen sigter ikke blot mod at skabe trivsel, værdi og resultater for virksomhedens ansatte og kunder; indlejret i modellen ligger også ønsket om at gøre verden til et bedre sted at være for os alle.

TEAL ER FOR ALLE

Fleksibel og brancheneutral organisationsmodel

Teal arbejder med den vigtigste ressource i alle brancher, nemlig medarbejderne. Derfor er Teal implementerbar i alle virksomhedskulturer.

 • Teal-principper kan implementeres i alle typer af organisationer – fra produktionsvirksomheder og tech-firmaer til konsulenthuse og sundhedsvæsen
 • Teal er ikke en fast formel, men en række principper, der kan implementeres på en måde og i et omfang, der giver mening i jeres organisation
 • Teal skaber trivsel og øget tilfredshed i hele organisationen. Det gavner både virksomhedens medarbejdere og ledelse, såvel som dens kunder og samarbejdspartnere.

Selvledelse

En af de mest iøjnefaldende forskelle på Teal-organisationer og konventionelle virksomheder er fraværet af organisatoriske hierakier, magtpositioner og ledere. Det betyder ikke, at der mangler ledelse; blot at beslutningerne er distribueret ud i organisationen og træffes ved hjælp af rådgivningsprocesser. Der er et udpræget brug af selvledelse og selvledende teams, og det daglige råderum og ansvar er placeret helt tæt på de mennesker i organisationen, der bliver direkte berørt af beslutningerne.

Helhedstænkning

Teal-organisationer ser medarbejderne som hele mennesker – med alt hvad det indebærer af følelser, sårbarhed, intuition og kreativitet -, og de ansatte opfordres til at tage hele deres person med på arbejde. Det betyder, at organisationen giver mennesker mulighed for at bringe deres fulde selv i spil frem for kun deres rationelle sider. Organisationens infrastruktur er baseret på tillid frem for kontrol og der ligger en tro på, at frisættelsen rummer kilden til bedre resultater, bedre trivsel og mere kreativitet.

Evolutionært formål

Teal-organisationer ser sig selv som levende organismer, der tilpasser sig i takt med at verden ændrer sig. Den konventionelle organisationsforståelse baseret på ”predict and control” er erstattet af en organisk organisationsforståelse kendetegnet ved ”sense and respond”. Det betyder, at organisationen hurtigt omstiller sig og følger den naturlige udvikling som virksomhedens medarbejdere, udefrakommende faktorer eller verden kalder på.

Ring mig op!

  Vælg ugedag(e)

  Vælg foretrukket tidsrum

  Du har også mulighed for at benytte formularen nederst på siden, hvis du ønsker at uddybe din henvendelse.

  TEAL kort fortalt

  Læs mere om Fremtidens Organisation

  FÅ INPUTS TIL HANDLING

  Tid til forandring

  Hvis du kan nikke genkendende til ét eller flere af nedenstående udsagn, kan du med fordel se nærmere på, hvad Teal kan gøre for din organisation.

  Fremtidens organisation er for dig, der:

  • Oplever, at din organisation er presset og kæmper med mange komplekse forandringer
  • Ønsker at opbygge en modstandsdygtig organisation, som smidigt navigerer i en foranderlig verden
  • Ønsker at opnå øget arbejdsglæde blandt dine medarbejderne gennem medbestemmelse og -ansvar
  • Vil fremtidssikre din organisation, og opnå tilfredse kunder og bedre økonomisk performance
  • Er træt af magtspillet, formålsløs detailstyring og en kalender fyldt med ryg-til-ryg møder

  Læs mere om hvad du kan forvente i kursusbeskrivelsen af Fremtidens Organisation.

  Fremtidens organisation

  Der er behov for at gentænke virksomheders organisations- og ledelsesform. På dette kursus kigger vi nærmere på tendenser, der peger mod fremtidens organisation. Du får indsigt i, hvorfor og hvordan de nye organisationer opnår deres imponerende resultater, og hvordan du kan overføre det til din egen organisation.

  Om kursets baggrund

  Tankerne i “Fremtidens Organisation” er udviklet af den belgiske forfatter Frederic Laloux, der igennem omfattende empiri og casestudies har kortlagt de principper, der ligger til grund for meget succesfulde og fremadsynede virksomheder. Disse organisationer er frontløbere i en bølge, som i de kommende år grundlæggende vil forandre den måde, vi tænker ledelse og bygger organisationer.

  Om kursets underviser

  Claus Frovin er certificeret ledercoach med fokus på bevidst lederskab, systemisk teori, kraftfuld kommunikation og typeværktøjet enneagrammet. Jeg er optaget af moderne organisationsteori og -modeller, som giver mennesker øget selvindsigt og handlefrihed og nye muligheder for at interagere sammen på mere harmoniske og bevidste måder.

  Praktiske informationer

  Mine foredrag og workshops tilpasses din virksomhed, så undervisningen er målrettet jeres aktuelle situation og behov. Vi er i tæt dialog i planlægnings- og afviklingsfasen for løbende at sikre, at form og indhold er tilpasset så I får det optimale udbytte.

  Varighed

  Fra 20 minutter til 1 dag

  Deltagere

  Fra 3 – 200+ personer

  Priser

  Fra 3.750-15.000 DKR

  Lokation

  Hos jer eller efter aftale

  Interesseret i at booke eller høre mere?

  Sådan foregår processen herfra – fra kontakt til evaluering:

  • Kontakt mig i formularen herunder og beskriv kortfattet dine ønsker og behov. Kort efter vender jeg retur med opfølgende spørgsmål – enten telefonisk eller via e-mail – og udarbejder på den baggrund et tilbud, du modtager skriftligt.
  • Hvis du accepterer tilbuddet aftaler vi et møde – enten fysisk eller online -, hvor jeg hører lidt mere om jeres organisation og aktuelle situation. Vi sætter rammerne for foredraget/workshoppen og du kan stille spørgsmål til forløbet.
  • I perioden efter arrangementet er afviklet, vil jeg kontakte dig for at evaluere og følge op, og sikre mig, at I er et godt sted i jeres proces.

  Book foredrag eller workshop

  Det er helt uforpligtende! Du kan også bruge formularen til at stille mig uddybende spørgsmål eller bede mig ringe dig op for en snak i telefonen.

  Inspiration og stof til eftertanke

  Fælles for alle mine foredrag og workshops er, at de tager udgangspunkt i ønsket om at skabe refleksion, øget bevidsthed og samhørighed i og blandt mennesker. Det er det primære mål, der driver mig. Fremtidens organisation er ingen undtagelse, og jeg glæder mig til at dele min passion med dig.

  Få energi og livsmod

  At skabe positiv forandring i vores liv kræver tryghed, livsmod og handlekraft. Det er mit mål, at vores møde efterlader dig et godt sted, hvor du føler dig opfyldt af energi og har mod på livet.

  Et frø bliver sået

  Når vi er villige til at lade os inspirere, udfordre -, ja nogle gange provokere -, skaber vi grobund for personlig udvikling. Jeg håber at så et frø i dig, men det er dit valg om du vil vande det og lade det spire.

  Du er én person

  Du er én og samme person – uanset i hvilken given rolle du befinder dig. Mine foredrag og workshops formidler viden og indsigter, der kan anvendes både i arbejds-mæssige, private og sociale sammenhænge.

  Ofte stillede spørgsmål

  • Prisen afhænger af varighed og indhold. Du kan finde priser i bunden af beskrivelsen på de enkelte fordrag og workshops. Som en del af min CSR tilbyder jeg halv pris på alle foredrag og workshops til grundskoler, efterskoler og højskoler.

  • Der er som sådan ikke nogen begrænsninger på publikumsantal til foredrag, så længe de tekniske/akustiske forhold sikrer, at alle kan høre og se. Jeg har holdt foredrag for alt mellem 25-200+ deltagere og både små og store hold fungerer fint. Til workshops – hvor deltagerne i højere grad engageres og deltager aktivt -, er det optimale deltagerantal mellem 6-20, men større hold kan også gennemføre under tilpassede forhold. Kontakt mig i formularen herunder, hvis du har en specifik forespørgsel.

  • Hvis der er et stort publikum eller rummets akustik er svær, anbefales det, at der er PA (lydanlæg) til rådighed. Jeg kan selv medbringe ét – der passer til en sal på op til ca. 100 deltagere – eller bruge et eksisterende PA på location. Der er desuden brug for en projektor og et lærred (eller stor hvid væg) til visuelle præsentationer. Ved workshops i mindre hold kan vi typisk klare os med projektor eller en stor tv-skærm og behøver således ikke lydanlæg.

  • Et typisk foredrag varer 2-2,5 timer inkl. pause. Det er rart med en pause på midten – for både foredragsholder og publikum -, og gerne med lidt forfriskninger til de tilhørende, hvis der er mulighed for det. Hvis programmet er stramt og der er mange programpunkter, kan foredraget også afvikles i én runde eller skåret ned til 1 time. Kontakt mig i formularen, hvis foredraget skal passe ind i et specifikt dagsprogram.

  • Det afhænger meget af, hvilken workshop der er tale om (indhold), hvor lang tid vi har til rådighed (varighed) og hvor mange deltagere, der er (omfang). I de fleste workshops bestræber jeg mig på, at have stor variation i indholdet – dvs, at der både er perioder, hvor jeg underviser, perioder, hvor deltagerne byder ind i plenum og perioder til dialog, refleksion eller aktiviteter blandt deltagerne. Jeg oplever, at det skaber den bedste balance og det største udbytte. Du kan læse mere om de enkelte workshops i oversigten.

  Uforpligtende forespørgsel på foredrag & workshops

  Book et foredrag/workshop eller kontakt mig med dine spørgsmål. Jeg bestræber mig altid på at besvare alle henvendelser inden for to hverdage.

  vælg hvilken ydelse din henvendelse drejer sig om

   HVAD KAN JEG

   GØRE FOR DIG?

   Send mig en besked eller giv mig et kald. Hvis det handler om en specifik ydelse, anbefaler jeg, at du benytter formularen nederst på siderne:

   OrganisationsudviklingMultimediaOutdoor cooking

   Bona Fide Records
   CVR. 27027636
   Claus Frovin
   Svinget 5, 4. th
   DK-2300 København S

   Telefon : +45 21 64 37 16

    Privatlivspolitik

    Når du besøger vores website indsamles der oplysninger om dig, som bruges til at tilpasse og forbedre vores indhold. Hvis du ikke ønsker, at der indsamles oplysninger, bør du slette dine cookies (se vejledning) og undlade videre brug af websitet. Nedenfor har vi uddybet, hvilke informationer der indsamles, deres formål og hvilke tredjeparter, der har adgang til dem.

    Cookies

    Websitet anvender “cookies”, der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil el. tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger og udføre statistik. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som f.eks. virus. Hjemmesiden benytter cookies fra:

    Google Analytics (statistik)
    Wistia (video)

    Det er muligt at slette eller blokere for cookies. Se vejledning: http://minecookies.org/cookiehandtering

    Hvis du sletter eller blokerer cookies kan du risikere, at websitet ikke fungerer optimalt samt at der er indhold, du ikke kan få adgang til.

    Personoplysninger

    Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig. Når du benytter vores website indsamler og behandler vi en række sådanne informationer. Det sker f.eks. ved alm. tilgang af indhold eller øvrig brug af services via websitet.

    Vi indsamler og behandler typisk følgende typer af oplysninger:

    • Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon,
    • Dit IP-nummer,
    • Geografisk placering
    • hvilke sider du klikker på (interesser).

    I det omfang du selv giver eksplicit samtykke hertil og selv indtaster informationerne behandles desuden: Navn, telefonnummer, e-mail, virksomhedsnavn mm. Det vil typisk være i forbindelse med henvendelse via én af hjemmesidens kontaktformularer.

    Sikkerhed

    Vi behandler dine personoplysninger sikkert og fortroligt i overensstemmelse med gældende lovgivning, herunder persondataforordningen og databeskyttelsesloven. Dine oplysninger vil alene blive anvendt til det formål, de er indsamlet til, og vil blive slettet, når dette formål er opfyldt eller ikke længere relevant.

    Formål

    Oplysningerne bruges til at identificere dig som bruger og til at optimere vores services og indhold. Oplysningerne kan desuden bruges til at svare på din henvendelse/forespørgsel.

    Periode for opbevaring

    Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes.

    Videregivelse af oplysninger

    Data om din brug af websitet, videregives til tredjeparter - primært Google Analytics - i det omfang disse oplysninger er kendt. Du kan se hvilke tredjeparter, der er tale om, i afsnittet om “Cookies” ovenfor. Oplysningerne anvendes til statistik.

    Vi benytter herudover en række tredjeparter til opbevaring og behandling af data. Disse behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke anvende dem til egne formål.

    Videregivelse af personoplysninger som navn og e-mail m.v. vil kun ske, hvis du giver samtykke til det. Vi anvender kun databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.

    Indsigt og klager

    Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, vi behandler om dig i et almindeligt format (dataportabilitet). Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte har du ret til at de bliver rettet eller slettet. Henvendelse herom kan ske til: info@bonafiderecords.dk. Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet. Ønsker du ikke længere, at vi skal behandle dine personoplysninger, eller at vi skal begrænse behandlingen af dine personoplysninger, kan du også sende os en anmodning herom til ovennævnte e-mailadresse.

    Udgiver

    Websitet clausfrovin.com ejes og publiceres af:

    Bona Fide Records
    v/ Claus Frovin
    Svinget 5, 4. th.
    2300 København S
    Telefon: 21643716
    Email: info@bonafiderecords.dk

    Accepter hjemmesidens brug af cookies ved at trykke på OK og/eller læs vores privatlivspolitik